Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

”Bra tillfälle att lämna och hitta nya utmaningar”

Branschen Efter 17 år var det dags. Oscar Wenell, tidigare affärsområdeschef på TDC och produktdirektör på Tele2, valde att tacka för sig och siktar nu mot nya utmaningar.

”Bra tillfälle att lämna och hitta nya utmaningar”

En fantastisk era, men även hög tid att hitta på något nytt. När Telekom idag får tag i Oscar Wenell är det två veckor sedan han stämplade ut från Tele2. Detta efter att ha spenderat i stort sett hela yrkeslivet efter millennieskiftet på operatören.
– Jag har ju 17 år på bolaget. Först på TDC och sedan sammanslagningen på Tele2. Beslutet att sluta växte fram under hösten och jag tycker det blev en bra timing. Tele2 har tagit sig igenom en stor förändring under en period och integrationen med TDC är nu genomförd – så det passade bra att lämna nu.

Och att fått vara med på resan i nästan två decennier har givit gott om erfarenhet. Där lyfter Oscar särskilt fram två saker han tar med sig från Tele2.
– Dels tycker jag att det är en lyx att få ha jobbat inom telekom och it. Att ha varit med om flera teknikskiften och de förändringar det inneburit. Att hela tiden arbetat medveten om behovet av att anpassa och förändra sig för att vara relevant. Dels att jag har fått jobba brett affärsmässigt. Såväl med operatörstjänster som systemintegratörs- och konsulttjänster.

Oscar berättade att han hade diskussioner om andra roller internt, men tyckte att det var dags att ge sig ut på nya äventyr.
– Jag har ju jobbat som bland annat affärsområdeschef och CTO. Och det ska sägas att det varit en ynnest att få jobba med medarbetare och organisation i en miljö där människor vill åstadkomma någonting stort varje dag. Det har varit fantastiskt bra och givit mig massa energi. Men jag tycker som sagt att det är ett bra tillfälle att lämna och hitta nya utmaningar.

Men var han landar är ännu inte säkert.
–  Jag har börjat agera rådgivare till två mindre bolag varav det ena jobbar med ai, och det är naturligtvis väldigt intressant att se hur man med nya tekniker kan utveckla gamla affärer och verksamheter på ett väldigt kraftfullt sätt . Men om jag kommer att satsa på mindre bolag eller som tidigare lite större får framtiden utvisa. Jag är öppen för allt som innebär en tillräckligt stor utmaning och kan absolut tänka mig att byta bransch. Jag vet inte vad det blir till slut. Men en sak kan jag säga: jag vill fortsätta att driva affärsverksamhet, en ständig förändringsresa.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter