Allison Kirkby lanserar omfattande sparpaket på BT

operatörer Som nytillträdd vd på British Telecom står Allison Kirkby inför uppgiften att spara ytterligare tre miljarder pund.

Allison Kirkby lanserar omfattande sparpaket på BT
Foto: British Telecom

När British Telecom nyligen presenterade sitt bokslut stod det klart att intäkterna ökade marginellt jämfört med föregående år – däremot minskade vinsten med 31 procent.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Nu lanserar Telia Companys förra vd Allison Kirkby, som tillträdde vd-tjänsten på British Telecom i februari, ett nytt sparpaket som ska säkerställa att operatören minskar sina utgifter med tre miljarder pund, motsvarande cirka 39 miljarder kronor, vilket Total Telecom rapporterar om.

Utöver det nya sparpaketet, som ska vara slutfört 2029, befinner sig British Telecom redan mitt uppe i ett omfattande program för att minska kostnaderna. Vid slutet av årtiondet ska antalet anställda ha minskat med 55 000 personer.

– Denna leverans och större kapitalutgiftsseffektivitet ger oss förtroendet att ge ny vägledning för ett betydligt ökat kortsiktigt kassaflöde och skapar en väg för att mer än fördubbla vårt normaliserade fria kassaflöde under de kommande fem åren, säger Allison Kirkby i ett uttalande.

– När vi går in i nästa fas av BT Groups omvandling skärper vi vårt fokus för att bli bättre för våra kunder och landet genom att påskynda moderniseringen av våra verksamheter och utforska alternativ för att optimera vår globala verksamhet. Detta kommer att skapa en mindre komplex BT Group, helt inriktad på att koppla upp Storbritannien, och väl positionerad för att generera betydande tillväxt för alla våra intressenter.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.