Bredbandspriserna rusade under 2023

bredband Enligt jämförelsetjänsten Bredbandsval.se var den genomsnittliga prisökningen 17 procent.

Bredbandspriserna rusade under 2023

Jämfört med många andra länder är det relativt billigt att abonnera på bredbandstjänster i Sverige, men även här är priserna på väg uppåt i rask takt. Enligt jämförelsetjänsten Bredbandsval.se var den genomsnittliga prisökningen på fasta bredbandstjänster 17 procent under 2023.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

För första gången någonsin var det genomsnittliga priset på ett 100 Mbit/s-abonnemang högre än 400 kronor enligt Bredbandsval.se, som baserar sin analys på över 1,6 miljoner sökningar som genomförts i tjänsten under fjolåret.

När motsvarande undersökning genomfördes för år 2022 låg det genomsnittliga priset på ett 100 Mbit/s-abonnemang på 385 kronor per månad. För 2023 var motsvarande siffra 452 kronor. Enligt Bredbandsval är detta den abonnemangstyp som de flesta svenskar väljer.

– Det är tydligt att inflationstrycket har påverkat bredbandspriserna. Vi ser att fler och fler väljer att jämföra och byta bredband för att spara pengar, säger Alexander Widell, vd på bredbandsval.se i ett uttalande.

Enligt Bredbandsval.se valde 35 procent av jämförelsetjänstens användare att teckna ett abonnemang med bindningstid under 2023. Man förutspår att fler konsumenter kommer att välja att teckna ett abonnemang med bindningstid i år, eftersom det innebär att man undviker att drabbas av prishöjningar under bindningstiden.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.