Nätverksjätten ska banta – 4000 anställda får gå

branschen 4200 tjänster försvinner när Cisco sätter hoppet till mjukvara och artificiell intelligens.

Nätverksjätten ska banta – 4000 anställda får gå

Det osäkra makroekonomiska läget och det faktum att stora företag inte investerar i ny nätverksutrustning i den omfattning som Cisco hoppats är de två stora anledningarna till att nätverksjätten nu minskar antalet tjänster med 4200 stycken.

Cisco, som idag har omkring 85 000 anställda över hela världen, sätter istället hoppet till mjukvara och artificiell intelligens, samtidigt som man tror att storföretagen kommer att börja investera i ny hårdvara i slutet av 2024.

Ciscos vd Chuck Robbins nämner särskilt kunderna i telekomsektorn och att deras efterfrågan inte levt upp till förväntningarna.

Den senaste kvartalsrapporten, som presenterades tidigare i veckan, visar att Ciscos intäkter är lägre än i fjol men man hoppas alltså att satsningen på artificiell intelligens ska kunna vända den negativa trenden. Cisco tecknade nyligen ett avtal med Nvidia om att samarbeta kring just ai-teknik.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.