Conscia förvärvar och går in på ny marknad: ”Naturlig matchning”

Affärer Systemintegratören Conscia har blivit något av en förvärvsmaskin. Nu står det klart att man köper ITGL, vilket blir bolagets 17:e förvärv på tio år. Dessutom kliver bolaget in på en ny marknad.

Conscia förvärvar och går in på ny marknad: ”Naturlig matchning”
Neil Pemberton och Erik Bertman, foto: Conscia

Brittiska IGTL har ett 70-tal anställda och arbetar med collaboration, nätverk och cybersäkerhet i Storbritannien och Irland. Företaget har många kunder inom offentlig sektor men också inom finansbranschen och i detaljhandeln.

– Storbritannien har ett starkt och expansivt ekosystem av teknologier och är en av de största marknaderna i Europa. Genom ITGL:s framsynta tekniska kunnande och branscherfarenhet kommer vi att vara väl positionerade för att bidra till regionens fortsatta tillväxt inom it-infrastruktur och digital transformation. Detta är en betydande milstolpe för Conscia och vi ser fram emot de möjligheter som väntar för alla parter, säger Erik Bertman, vd för Conscia.

Systemintegratören Conscia har ett stort fokus på stödja kunder med komplexa nätverks-, datacenter-, moln-, IoT- och mobilitetsbehov. ITGL ser stora möjligheter med det nya partnerskapet

– Den delade kulturen av teknisk förträfflighet och åtagandet till långsiktiga kundrelationer i båda organisationerna gör detta till en naturlig matchning. Genom att utnyttja Conscias internationella nätverk och dra nytta av dess storlek och marknadsposition, kan vi leverera extra värde samtidigt som vi kontinuerligt expanderar och utvecklar verksamheten. Conscia har en stark historik av att integrera nya företag och vi är spända på vad detta kommer att innebära för ITGL samt nya och befintliga kunder, säger Neil Pemberton, vd för ITGL.

Båda Conscia och ITGL är Cisco Gold Parners och även nätverksjätten är positiv till förvärvet-

– Conscia och ITGL är redan framgångssagor i sig själva. Genom att förena deras styrkor är dessa två Gold Partners redo att leverera ett oöverträffat värdeerbjudande till Ciscos kunder. Vi ser fram emot de synergier och innovationer som kommer att komma från detta samarbete, vilket driver alla inblandade mot ännu större framgångar, säger Oliver Tuszik, högsta chef för Cisco i Europa, Mellanöstern och Afrika.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.