Conscia gör nytt förvärv: ”Stark matchning”

Affärer Systemintegratören Conscia förvärvar den svenska Splunk-specialisten Siemify Software.

Conscia gör nytt förvärv: ”Stark matchning”
Anders Jägermo och Lars Kyhlstedt från Conscia tillsammans med Daniel Backman och Mattias Lundström från Siemify

Det amerikanska mjukvarubolaget Splunk är främst kända för sin plattform för storskalig dataanalys och logghantering. Bolaget är marknadsledande inom SIEM (Security Information and Event Management) och i höstas stod det klart att Cisco vill köpa bolaget. Nätverksjättens förvärv förväntas slutföras under det tredje kvartalet 2024.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Conscia ingick nyligen ett strategiskt partnerskap med Splunk och nu förvärvar bolaget alltså svenska Siemify som grundades 2017 med fokus på just Splunk. Idag är bolaget en helhetsleverantör av plattformen. Företaget har ett femtiotal kunder inom finans, fintech och offentlig sektor men även tillverkning och detaljhandel.

 – Dagens verksamheter måste ständigt utnyttja data från en uppsjö av källor allt effektivare för att möta växande krav på optimering, spårbarhet, tillförlitlighet och säkerhet. Med Siemify kommer Conscia att kunna fortsätta att erbjuda ledande kunskaper om visibilitet, prediktion och automation i systemen och hjälpa kunder i flera Conscia-länder att möta morgondagens utmaningar, säger Lars Kyhlstedt, vd för Conscia Sverige.

Även Siemify är positiva till affären.

 – För Siemify är detta ett gyllene tillfälle. Som en mycket större aktör och ledande internationell Cisco-partner kan vi nå och hjälpa ännu flera kunder, både inom privat och offentlig sektor. Det kommer också att hjälpa oss att attrahera och utbilda flera expertkonsulter, säger Daniel Backman, vd och medgrundare av Siemify.

 – Vi ser en stark matchning mellan Siemify och Conscia i ett gemensamt högt kundfokus och djup teknisk expertis. Efterfrågan efter ledande kompetens på vardera plattformen är redan stark och i takt med att de integreras kommer efterfrågan på vår unika gemensamma kompetens att växa ytterligare, säger Erik Bertman, vd för Conscia Group.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.