DXC och Telenor i nytt samarbete

Affärer Nu står det klart att DXC Technology ska hjälpa Telenor med systemdrift och att transformera telekombolagets digitala 5g-kapacitet.

DXC och Telenor i nytt samarbete
Magnus Zetterberg och Martin Björck. Foto: Telenor

Telenor anpassar sin affärsstrategi för att möta de ökade kraven och möjligheterna som kommer med utbyggnaden av 5g-nätet, vilket inkluderar digitala tjänster och it-tjänster. Avtalet med DXC inkluderar it-infrastruktur, säkerhetstjänster såväl som assistans i utvecklingen av nya Telenor-applikationer som stödjer Telenors affär och digitala kompetens.

– Med ökande 5g-täckning behövde vi investera i vår it-infrastruktur för att kostnadseffektivt, säkert och korrekt kunna utveckla vårt erbjudande. I DXC har vi hittat en affärspartner som vi förlitar oss på för att drifta våra digitala plattformar och säkra tjänster, säger Magnus Zetterberg, CTO på Telenor Sverige.

DXC och Telenor Sverige har samarbetat i mer än 20 år, vilket lett till utvecklingen av en rad tekniska lösningar som moderniserat Telenors drift i ett ständigt föränderligt digitalt landskap.

–Denna affär bygger vidare på våra två bolags långa relation och vi är stolta över att fortsätta samarbeta med en av de största leverantörerna av tjänster inom mobilt och bredband som så många svenskar förlitar sig på., Vi ser fram emot att hjälpa Telenor exekvera sin affärsplan när bolaget tar landets 5g-utbyggnad till nästa nivå, säger sade Martin Björk, Managing Director vid DXC Technology Sweden.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.