Han kan bli ny ordförande för Tele2: ”Hedrad”

Branschen Tele2:s valberedning presenterar nu sitt förslag på ny styrelseordförande inför stämman senare i vår.

Han kan bli ny ordförande för Tele2: ”Hedrad”
Thomas-Reynaud-Foto: Iliad/ Xavier POPY

I vintras stod det klart att Kinnevik kommer sälja sitt innehav i Tele2 till Freya, som ägs av den franska telekomjätten Iliad. Nu föreslår Tele2:s valberedning att Thomas Reynaud som varit vd för Iliad Group sedan 2018 blir ny styrelseordförande och ersätter Andrew Barron som inte ställer upp för omval på stämman 15 maj.

– Andrew har varit en aktiv och uppskattad medlem av styrelsen under de senaste sex åren och har bidragit med sin breda erfarenhet och djupa förståelse för telekom- och bredbandssektorn, säger äger Anna Stenberg, ordförande i valberedningen och fortsätter:

– Under sina första år i styrelsen, när han anslöt i samband med sammanslagningen med Com Hem, bidrog han också till att styrelsen hade den djupgående kunskap och erfarenhet från Com Hems verksamhet inom bredband och digital-tv som behövdes i styrelsens översyn av integrationen av Tele2:s och Com Hems verksamheter, vilket bidrog till det kombinerade bolagets skapande av en ledande integrerad operatör, säger Anna Stenberg, ordförande i valberedningen.

Thomas Reynaud anslöt till iliad 2007 och var först chef för affärsutveckling innan han blev CFO år 2008 och Senior Vice President år 2010. Sedan 2023 har han också varit styrelseledamot i Millicom.

– Låt mig först tacka Andrew Barron för hans hängivna arbete som ordförande och styrelseledamot i Tele2. Andrew anslöt till Tele2:s styrelse under 2018 i samband med den framgångsrika sammanslagningen med Com Hem, där han hade varit styrelseordförande. Andrews gedigna kunskap om branschen har bidragit till att driva och utveckla Tele2 till att bli det fantastiska företag som det är idag, säger Thomas Reynaud, ledamot i valberedningen och föreslagen ny styrelseordförande och fortsätter:

– Jag är hedrad över att ha blivit föreslagen som Tele2:s nästa styrelseordförande och, om aktieägarna ger sitt stöd, skulle jag med glädje anta uppdraget och fortsätta koncernens framgångsrika transformation. Som team ser vi fram emot att bidra till denna nya fas i Tele2:s historia, genom att dra nytta av vår djupa telekomerfarenhet och gemensamma entreprenörsanda, i nära samarbete med bolagets styrelse,vd Kjell Johnsen och ledningsgruppen och med beaktande av alla intressenters intresse, fortsätter Thomas Reynaud.

Utöver en ny ordförande föreslår också valberedningen att Aude Durand och Jean-Marc Harion väljs in i Tele2:s styrelse. Även den duon har tydlig Iliad-koppling.

Aude Durand är vice vd för Iliiad Group och ansvar bland annat för att bolagets strategi för artificiell intelligens. Hon är också styrelseordförande i Scaleway och Free Pro samt styrelseledamot i Millicom och Monaco Télécom. Tidigare var hon stabschef hos vd:n för Orange Wholesale & International Networks och hade olika positioner inom Oranges B2B-division. 

 Jean-Marc Harion är för närvarande vd för Play och UPC Polska. Innan han anslöt till Iliad arbetade han i mer än 25 år inom telekomsektorn, som VD för Orange Egypt och Mobistar i Belgien, samt som VD för Orange Dominicana (nu Altice) och VP Business Development Americas på Orange.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.