Han ska leda it-säkerhetsarbetet på Riksbyggen

nytt jobb Martin Finnerman ska stärka it-säkerheten när han tillträder som it- och informationssäkerhetschef i slutet av april.

Han ska leda it-säkerhetsarbetet på Riksbyggen

Byggföretaget Riksbyggen ser ett behov av att stärka it-säkerheten och det gör man genom att anställa Martin Finnerman som it- och informationssäkerhetschef.

Han kommer närmast från it-säkerhetsföretaget Truesec, där han varit incident response manager. Han har tidigare arbetat knappt tio år på byggföretaget JM.

– Jag ser verkligen fram emot möjligheten att förena min bakgrund inom cybersäkerhet med mina tidigare erfarenheter från byggbranschen. Mitt mål är att bidra till att etablera en positiv och hållbar säkerhetskultur som inte bara minskar risken för intrång utan också öppnar upp möjligheter för innovation och tillväxt, säger Martin Finnerman i ett uttalande.

Förutom att stärka it-säkerheten ingår det också i uppdraget att integrera säkerhetsarbetet med Riksbyggens fortsatta digitaliseringsresa.

– Martin har gedigen teknisk bakgrund och även operativ erfarenhet av it- säkerhetsarbete i ledande befattningar både från JM och senast från Truesec. Martin är också en viktig förstärkning av Riksbyggens it-ledning och kompletterar våra ledningsförmågor inom it och digitalisering, säger Per Karmteg, it- och digitaliseringschef på Riksbyggen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.