Tyska operatören visar ai-styrd smartphone

mobiler Deutsche Telekoms framtidsvision är en mobil som saknar traditionella appar och som styrs med enkla röst- eller textkommandon.

Tyska operatören visar ai-styrd smartphone

I samband med Mobile World Congress nästa vecka kommer Deutsche Telekom visa upp en prototyp till en smartphone som saknar traditionella appar. Istället kommer enheten, som är resultatet av ett samarbete med Brain.ai och Qualcomm, att styras med hjälp av en ai-assistent som tolkar röst- och textkommandon.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Deutsche Telekom erbjuder redan idag en egen smartphone-modell kallad T Phone och det är den produkten som prototypen är baserad på.

Operatören konstaterar att det idag finns appar för alla upptänkliga göromål, oavsett om det handlar om underhållning, shopping eller resor – men det stora antalet appar kan också vara ett problem eftersom användarupplevelsen känns splittrad.

Med hjälp av Deutsche Telekoms så kallad AI phone slipper användaren växla mellan olika appar. Mobilen fungerar istället som en smart assistent som är baserad på generativ ai och som förstår dina önskemål, förutsäger nästa steg och tar hand om alla detaljer.

– Artificiell intelligens och stora språkmodeller kommer snart att vara en integrerad del av mobila enheter. Vi kommer att använda dem för att förbättra och förenkla våra kunders liv. Vår vision är en app-fri smartphone. En verklig vardagskamrat som uppfyller behov och förenklar det digitala livet, säger Jon Abrahamson, produktchef på Deutsche Telekom i ett uttalande.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.