Svenskt företag säkrar kommunikationen under OS i Paris

branschen Satellittjänster från Ovzon kommer att användas av säkerhetspersonal i samband med de olympiska spelen i sommar.

Svenskt företag säkrar kommunikationen under OS i Paris

Svenska Ovzon levererar mobila satellitkommunikationstjänster till organisationer över hela världen och nu har man landat ytterligare ett viktigt kontrakt.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

I samband med sommarens olympiska spel i Paris kommer franska GIGN (Groupe d’intervention de la Gendarmerie nationale) använda sig av Ovzons lösningar i sitt arbete med att upprätthålla en hög säkerhet under tävlingarna.

– Detta är ett perfekt tillfälle att demonstrera kapaciteten hos vår nya satellit, Ovzon 3, och hela vårt utbud av Satcom-as-a-service-lösningar. Vi uppskattar fullt ut vikten av detta uppdrag, och Ovzons garanterade satellituppkoppling för både mobila och fasta applikationer är redo för uppgiften, säger Orson Storar, försäljningschef i Europa på Ovzon, i ett uttalande.

I avtalet med den franska myndigheten ingår bland annat leverans av mobila satellitterminaler och uppkoppling via den nya Ovzon 3-satelliten. GIGN kommer att finnas på plats på flera platser i Frankrike i samband med de olympiska spelen och satellituppkopplingen beskrivs som en ”nyckelfaktor för deras kritiska uppdrag med att tillhandahålla pålitlig och motståndskraftig uppkoppling”.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.