Rekordresultat för Cleura: ”Främjar ett europeiskt oberoende”

Branschen Det fortsätter att gå bra för Cleura. Nu redovisar molnbolaget ett nytt rekordresultat.

Rekordresultat för Cleura: ”Främjar ett europeiskt oberoende”

2022 satte Cleura både omsättnings- och vinstrekord med 120 respektive 7 miljoner. Även 2023 blev ett rekordår. Omsättningen landade på 160 miljoner och vinsten på 18 miljoner.

– Resultatet för 2023 visar att det är allt fler som väljer våra europeiska molntjänster och därmed en plattform som främjar ett europeiskt oberoende och stärkt europeisk konkurrenskraft, säger Jim Johansson, vd på Cleura.

Bolaget levererar molntjänsterna Cleura Public Cloud, Cleura Compliant Cloud och privata moln. Tjänsterna levereras från flera molnregioner i Sverige och Europa.

Under 2024 kommer bolaget lansera nästa generation av sin molntjänst för verksamheter med extra höga krav på automation, tillgänglighet, regelefterlevnad och säkerhet, Compliant Cloud.

– Molnet är den självklara leveransmodellen för modern digital innovation och tillväxten går snabbt. För att möta efterfrågan jobbar vi hela tiden med att utveckla och förbättra våra tjänster.

– Lanseringen av nästa generation Compliant Cloud är ytterligare ett viktigt steg som visar på att Cleura utmanar marknaden som det självklara valet för svenska och europeiska företag och organisationer när de accelererar sin digitalisering med en svenskutvecklad plattform och kunnande, säger Jim Johansson.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.