De vill ta fram ett säkert alternativ till sms

säkerhet Mattermost vill utveckla meddelandeappar som skyddar mot nya cyberhot.

De vill ta fram ett säkert alternativ till sms

Säkerhetsfrågor är högt upp på många organisationers agenda i år – inte minst som en följd av det osäkra omvärldsläget och hög aktivitet bland cyberbrottslingarna.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Nu vill företaget Mattermost, som utvecklar en kommunikationsplattform med höga säkerhetskrav, ta fram ett alternativ till sms-meddelanden som är säkrare och som ska vara motståndskraftigt mot cyberhot som det annars är svårt att värja sig mot.

– Idag används till exempel artificiell intelligens för att låtsas vara någon annan och det förekommer att mobiltelefonnummer kapas. Dessa hot ökar och använder konumentappar som sms, Whatsapp och Signal, säger Corey Hulen, Mattermosts teknikchef och medgrundare och fortsätter:

– Det är av stor vikt att utveckla en ny generation teknik som kan försvara nationell säkerhet och samtidigt öka hastigheten och effektiviteten hos verksamheten och säkra mobila arbetsflöden.

Ska samarbeta med kunderna

Mattermost beskriver utvecklingsarbetet som ett samarbetsprojekt som man ska bedriva tillsammans med sina kunder, som ofta är organisationer med särskilt höga krav på säkra tjänster. Bland kunderna finns exempelvis den amerikanska försvarsmakten och flera svenska myndigheter.

Plattformen kommer att byggas på Mattermosts egen lösning för privata moln, men det kommer att finnas möjlighet att koppla samman en Mattermost-installation i en publik molnlösning som kan kommunicera med mobilappar till Android såväl som Iphone som ersätter sms-funktionen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.