Svenska företaget landar ny Nato-order

branschen Sectra Tiger-enheter ska användas för krypterad kommunikation inom försvarsalliansen.

Svenska företaget landar ny Nato-order

Linköpingsbaserade Sectra har sedan tidigare ett mångårigt samarbete med Nato och nu står det klart att försvarsalliansen beställer ytterligare enheter i Sectra Tiger-familjen. De mobila enheter som ingår i Sectras utbud är framtagna för att erbjuda säker datakommunikation och krypterade röstsamtal.

– Vi är hedrade över att fortsatt få förtroendet att säkerställa utbytet av säkerhetsklassificerad information. Det är mycket viktigt för våra kunder att upprätthålla sin digitala suveränitet och denna order bekräftar att vår Sectra Tiger-lösning uppfyller de höga signalskyddskraven som uppgiften medför, säger Jeroen de Muijnck, chef för Sectra Communications BV, i ett uttalande.

Sectra Tiger använder sig av avancerade krypteringsfunktioner för att ge myndigheter och militära organisationer möjlighet att kommunicera säkert.

– Vi ser fram emot att vidareutveckla samarbetet och fortsätta stödja organisationen med produkter som skyddar säkerhetsklassificerad information och på så sätt förbättra den effektiva digitala kommunikationen mellan olika Nato-företrädare, fortsätter Jeroen de Muijnck.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.