Softronic hjälper IoT-bolaget upp i molnet

branschen Facility Labs tar hjälp av Softronic för att utveckla ett nytt verksamhetssystem.

Softronic hjälper IoT-bolaget upp i molnet

När trafikmätningsspecialisterna på Facility Labs behövde ett nytt verksamhetssystem föll valet på Softronic. Nu ska mjukvaruutvecklaren ta fram ett molnbaserat system som lagrar de data som Facility Labs samlar in från sina kunders uppkopplade system.

– Vi ser fram emot att få bygga nästa generations verksamhetssystem åt Facility Labs. Utvecklingsprojektet drivs tätt ihop med Facility Labs verksamhet och vi hoppas att detta medför stor framgång för Facility Labs. Vi är oerhört stolta över förtroendet, säger Charlotte Eriksson, vs på Softronic i ett uttalande.

Lösningen kommer att baseras på Microsoft Azure, som erbjuder färdiga IoT-tjänster, och kommer att driftsättas under det andra kvartalet i år.

– För oss är det viktigt att kunna utföra inpasseringskontroll, trafikmätning och liknande tjänster med smart och modern teknik i realtid. Vi bearbetar stora mängder data för att ge våra kunder en korrekt bild av den infrastruktur som omger återvinningscentraler, trafikmiljöer och handelsplatser, samt beteendemönster hos de fordon som besöker dessa platser, säger Jeannette Beiming, vd på Facility Labs i ett uttalande.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.