Succéstart för Tele2:s router av återvunnen plast

Operatörer För mindre än ett år sedan lanserade Tele2 routern C4, som till hundra procent är tillverkad av återvunnen plast. Nu står det klart att den fått en succéstart försäljningsmässigt.

Succéstart för Tele2:s router av återvunnen plast
Karin Nygren, foto: Tele2

Hittills har över 10 000 hushåll installerat Tele2s nya mer hållbara router, vilket enligt bolaget motsvarar fyra ton plast. Den innovativa Router C4 som lanserades i maj förväntas spara in 112 ton plast inom fem år, vilket motsvarar plastkonsumtionen av över 1 000 svenskar årligen. Nu blir den även tillgänglig för bolagets mindre företagskunder.

– Både våra kunder och vi som företag vill ta tydliga steg framåt inom hållbarhet. Det här är ett exempel på utveckling i en riktning som vi alla behöver bidra till. Att kunna erbjuda en router med återvunnen plast och samtidigt bibehålla estetik och prestanda är vi därför stolta över. Det har varit en framgångsrik lansering med stor efterfrågan, säger Karin Nygren, affärsansvarig för privatmarknaden hos Tele2.

 Router C4, tillgänglig för privatkunder som väljer Bredband 1200 och småföretagskunder med koax på hastigheterna 300, 600 och 1200 mbit, erbjuder inte bara en förbättring av föregående modell C2 utan markerar enligt Tele2också ett viktigt steg mot en mer hållbar telekombransch.

– Vårt arbete med att driva hållbarhet i produkter, processer och erbjudanden fortsätter. Vi är glada att nu även kunna erbjuda routern till småföretagskunder. I takt med att både medvetenheten om it-sektorns klimatpåverkan och kraven på företag stiger, så ser vi också en ökad efterfrågan på produkter där hållbarhet tagits i beaktning vid produktutvecklingen, säger Tilda Åsbrink, försäljningschef Specialist Sales & Business development, på Tele2.

 

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.