Tele2 och Telia kniper bra placeringar på prestigefylld lista

Branschen Financial Times har återigen sammanställt en lista över ”Europes 500 climate leaders” och två svenska mobiloperatörer tar sig in på topp fem.

Tele2 och Telia kniper bra placeringar på prestigefylld lista
Erik Wottrich är hållbarhetschef på Tele2. Foto: Tele2

Tele2 toppade listan ”Europes 500 climate leaders” förra året, men har i år halkat ner till andraplats. Bolaget får dock fler poäng i år 87,9 jämfört med 86,9 2023. Listan toppas dock av National Air Traffic som fick hela 88,8 poäng.

– Vi är väldigt glada och hedrade över att för andra året i rad få en topplacering bland Europas klimatledare. Att förbättra vårt resultat från förra årets ledning på 86,9 till 87,9 i år är ett betydande steg som vi på Tele2 är otroligt stolta över, säger Erik Wottrich, hållbarhetschef, Tele2 och fortsätter:

– För Tele2 är klimatarbetet högprioriterat och vi har satt som mål att uppnå nettonollutsläpp i vår verksamhet och värdekedja senast 2035. Vår vision är att vara ledande inom hållbarhet i vår bransch och den här typen av utmärkelser visar att vi är på rätt väg.

Även Telia får en bra placering på listan. Totalpoängen 84,2 räcker till en femteplats.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.