Telenor bygger center för ai-utveckling

ai Ett ai-center med fokus på hållbarhet – det ska bli resultatet av norska Telenors samarbete med Nvidia.

Telenor bygger center för ai-utveckling

Nvidia är ett av de mest omtalade ai-företagen och nu vill Telenor dra nytta av deras kunskaper inom artificiell intelligens. De båda företagen inleder ett samarbete för att påskynda ai-utvecklingen i Norden.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Telenor kommer bland annat bygga ett ai-center i Norge, som ska fokusera på användningen av hållbar ai och som ska hjälpa företag och myndigheter att komma igång med ai-tekniken. Det norska telekomföretaget kommer också att använda sig av ai för att optimera sina nätverk och interna processer.

Telenor planerar att investera 100 miljoner norska kronor i Nvidias infrastrukturprodukter enbart under det första året av samarbetet, vilket innefattar både hård- och mjukvara.

– Vi är glada över att inleda samarbetet med Nvidia, en global ledare inom ai, moln- och nätverksteknik. Detta kommer att bidra till att påskynda vår övergång till att bli ett moln- och ai-baserat företag. Samarbetet kommer att göra Telenor kapabelt att utveckla framtidssäkrade lösningar för våra kunder, driva innovation och effektivitet över hela vår verksamhet, och bidra till utvecklingen av ai-ekosystemet i Norden, säger Amol Phadke, teknisk chef på Telenor Group i ett uttalande.

Telenor lanserar också ett nytt “AI First”-program, där man lyfter fram att ai måste användas på ett säkert, hållbart och inkluderande sätt.

– Generativ ai förändrar hur telekommunikationsföretag fungerar globalt, och skapar både effektivitet och ökad hållbarhet. Vårt samarbete med Telenor kommer att bidra till att driva nästa generations programvarudefinierade nätverkslösningar med höga prestanda, vilket kommer att leda till självständiga och nationella ai-moln i Norden, utöver att stödja etableringen av ett hållbart AI-center som främjar etiska och ansvarsfulla ai-applikationer, säger Chris Penrose, global chef för affärsutveckling inom telekom på Nvidia i ett uttalande.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.