Telia-toppen lämnar efter fyra år

operatörer Efter knappt fyra år i koncernledningen lämnar Rainer Deutschmann Telia Company den 31 maj för ”andra möjligheter utanför bolaget”.

Telia-toppen lämnar efter fyra år
Foto: Telia

Telia Company stuvar om i koncernledningen. Dr. Rainer Deutschmann, som suttit med i koncernledningen sedan september 2020 och är senior vice president och group chief operating officer, lämnar sin position på företaget den 31 maj.

Han har bland annat varit ansvarig för nätverksprodukter, it-tjänster och att driva Telias digitala transformation.

– Rainer har varit oerhört viktig för att driva Telias digitala transformation under de senaste fyra åren. Det arbetet har förenklat och reducerat bolagets äldre produkter och plattformar, standardiserat såväl som skalat och moderniserat våra nätverk och it-tillgångar, och återfört verksamheten till tillväxt. När Rainer nu lämnar Telia önskar jag honom all lycka till i hans framtida åtaganden, säger Patrik Hofbauer, Telia Companys vd och koncernchef, i ett uttalande.

Telia Company meddelar samtidigt att Hein Müskens, som är cio sedan drygt ett år tillbaka, kommer att träda in som tillförordnad chief operating officer när Rainer Deutschmann lämnar företaget.

Rainer Deutschmann är född 1970 och innan han började som coo på Telia var han bland annat coo på Dialog Axiata. Han har också haft flera ledande roller på Deutsche Telekom och T-Mobile.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.