Tell fortsätter att växa – gör nytt förvärv

Affärer Nu står det klart att it- och telekombolaget Tell från Norbotten förvärvar E-Com.

Tell fortsätter att växa – gör nytt förvärv

Affären ska bredda Tells erbjudande och stärka bolagets position på den norrländska marknaden.

– Detta steg stärker inte bara vår produktportfölj utan påskyndar även vår vision att leda utvecklingen inom den norrländska kommunikationsbranschen. Tillsammans med E-Com erfarna team ser vi fram emot att erbjuda innovativa samt bättre lösningar till våra kunder i norra Sverige, säger Per Gabrielsson vd för Tell och fortsätter:

– Det är viktigt för oss som lokal och regional samarbetspartner för våra kunder att vi idag är det enda helägda norrländska alternativet för telekom och IT. Vi kan nu fortsätta vår utveckling att leverera ännu bättre och mer heltäckande tjänster geografiskt, för kunder som har behov av en partner med större kompetens och geografiskt upptagningsområde, det gör oss unika på marknaden.

E-Com firar 30 år i år, och har sitt kontor i Hudiksvall. Sedan starten 1994 har bolaget etablerat sig som en nyckelspelare inom leverans och installation av kommunikation och it.

– För oss representerar Tell ett starkt norrländskt ägarskap, och vi är glada att kunna vara en del av deras resa inom kommunikationslösningar inte bara i norra Sverige, utan nu satsar vi vidare och på ytterligare expansion framåt”, säger Henrik Lööv, vd för E-Com och fortsätter:

– Med Hudiksvall som en ny bas i södra Norrland för Tells och E-Coms utveckling innebär det också att vår närvaro förstärks, både vad gäller utbud och räckvidd. Det kommer att vara positivt för både nya och befintliga kunder, men självklart har vi större ambitioner än så.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.