Tre: ”Vi är fortfarande i början på vad 5g kan lösa”

Branschen Vi har pratat med Johan Hörberg som är chef för B2B-affären på Tre om 5g-utvecklingen, hur företagsaffären förändras och planerna framåt.

Tre: ”Vi är fortfarande i början på vad 5g kan lösa”
Johan Hörberg, foto: Tre

I en ny artikelserie har Telekom idag har pratat med fyra representanter från Tre, Telia, Telenor och Tele2 om hur företagsaffären förändras, möjligheterna med 5g och trenderna som påverkar deras verksamhet mest just nu. Alla fyra har fått svara på samma fem frågor.

Först ut att svara är Johan Hörberg, chef för B2B-affären hos Tre.

Vilka trender ser ni inom företagsaffären just nu?

– Det beror på vilket segment man tittar på men generellt så rullar affären bra i sin helhet. I de mindre segmenten är det fortsatt fokus på enkelhet, prisvärde och vår utlandstjänst 3Världen. I de större segmenten är det viktigare med support och service samt en bredare helhet i tjänsteutbudet. En trend som vi tror mycket på är 5g-inomhustäckning där vi ser att efterfrågan kommer öka i framtiden.

– Vi ser en efterfrågan från våra kunder att vara en ’one-stop shop’ för att tillgodose hela deras konnektivitetsbehov. Inom en snar framtid kommer vi kunna erbjuda en kombination av industriella routrar paketerat med vårt 5g-nät men också installation på plats för mindre företag inom segmentet 20-50 anställda.

Har ni justerat prissättningen för slutkunder hittills i år?

– Nej, men vi planerar att göra det.

Vilka av era 5g-tjänster ser ni störst intresse för just nu?

– Vi är fortfarande i början på vad 5g kan lösa för behov hos företag och det finns en stark koppling mellan vilken typ av verksamhet som företaget bedriver och vad 5g då kan lösa. Här ser vi en bred palett som börjar med 5g-inomhustäckning för tjänsteföretag, där vi adderar tjänster inom IoT, säkerhet, slicing och positionering ända upp till avancerade privata nät för till exempel industri och hamnar med höga krav på autonoma system, realtidsapplikationer och helt egna core-nät.

Vilka nya 5g-tjänster ser ni framför er att ni kommer erbjuda kommande år?

– Mer av det jag nyss nämnde och vidare garanterat höga hastigheter på 5g. Just nu ser vi också att mobilt bredband tar fart när man inser att det levererar lika bra som fasta lösningar.

När tror ni att ni kommer kunna erbjuda era kunder 5g-standalone?

– Vi är idag väl positionerade för att erbjuda 5g Stand Alone när vi ser att det finns tjänster och efterfrågan av dessa på marknaden.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.