Bränslecellsladdare blir både billigare och bättre

MWC 2015 Svenska Myfc visar under MWC upp en ny version av sin smarta bränslecellsdrivna mobilladdare som nu blir såväl mindre som effektivare och billigare.

Bränslecellsladdare blir både billigare och bättre

Det är när närmaste vägguttag sitter längre bort än ögat kan nå som den bränslecellsdrivna laddaren för mobiler eller annan utrustning som laddas via usb kommer till sin rätt. Reaktionen mellan vatten och vanligt salt ger ström helt oberoende av elnätet.

Svenska Myfc har fått mycket hyllningar för den första generationen av sin laddare, men om sanningen ska fram var det en ganska klumpig skapelse. Det är något som företaget ser ut att ha fixat till generation två som premiärvisas under MWC. Formatet på den nya laddaren, som fått namnet JAQ, är betydligt mer slimmat och de runda bränsleburkarna har bytts ut mot tunna kort som trycks in i laddaren. Ett kort ska räcka till laddningen av en smartphone. Korten som innehåller både vattnet och saltet som behövs och jämfört med tidigare ska kostande per laddning ha blivit betydligt lägre.

Tyvärr får vi vänta ända tills sent i höst innan JAQ kommer ut till försäljning.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.