Brasiliansk bilspårning ger svensk antennorder

Stölder och rån gör att alla nya bilar i Brasilien snart måste gå att spåra med gps. Något som visat sig lyckosamt för svenska Smarteq.

Brasiliansk bilspårning 
ger svensk antennorder

Problemet med fordonsstölder och bilrån är stort i framför allt de brasilianska storstäderna. Men från och med i sommar träder en lag som kräver att nya bilar ska gå att spåra successivt i kraft. Svenska antenntillverkaren Smarteq är en av aktörerna som krigar om att få leverera tekniken och nu är det klart att man fått Volkswagen i Brasilien som kund.

Smarteq kommer att leverera dolda gps- och gprs-antenner till tillverkarens modeller som byggs i både flera länder i Sydamerika och Europa. Affären med Volkswagen är den andra liknande affären för Smarteq på kort tid, i slutet av förra året fick man också en order från Continental.

– Tillsammans har de båda affärerna ett beräknat ordervärde på 5 miljoner kronor under 2010 och cirka 25 miljoner kronor 2011, säger Henrik Lindén, VD på Smarteq.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.