Brasilien ict-land att räkna med

Exportrådets studie av Brasilien visar att landet har mycket goda affärsmöjligheter för svenska it- och telekomföretag. Efterfrågan av mobila röst- och datatjänster är stor.

Exportrådet har tagit fram en ny studie om it & telekommarknaden i Brasilien som visar på affärsmöjligheter för svenska it & telekomföretag. Brasilien har cirka 180 miljoner invånare varav 30 miljoner med köpkraft motsvarande europeisk, vilket gör Brasilien till en marknad att räkna med. De flesta av de stora svenska företagen finns idag representerade med egen produktion i Brasilien medan de nya som etablerar sig är små och medelstora företag. Idag finns cirka 180 svenska företag etablerade.

– Brasilien är den 10:e största ekonomin i världen och har en enorm tillväxtpotential. Vi ser möjligheter för svenska företag inom it- och telekomområdet, speciellt inom mobila tjänster och business software, säger Johan Fager, chef för Exportrådet i Brasilien.

Åren 2003 och 2004, gav koncessionsinnehavarna av de fasta nätet prioritet åt datakommunikation, internet och ip-tjänster, vilka också var de segment som växte mest. Wireless access systems är prioriterat i Brasilien på grund av landets storlek och infrastruktur. På den brasilianska företagsmarknaden är efterfrågan stor på tjänster baserade på till exempel kombinerade fasta, mobila, röst och datatjänster.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.