Ny paketlösning låter dig styra fjärrvärmen från mobilen

IoT Proptech Box Heat från Bravida låter dig kontrollera och styra fastighetens fjärrvärmeanläggning direkt från en mobiltelefon eller surfplatta.

Ny paketlösning låter dig styra fjärrvärmen från mobilen

Med hjälp av uppkopplade prylar är det enklare än någonsin att ha koll på, och sänka, energiförbrukningen i fastigheter. Nu lanserar Bravida en ny paketlösning som ska kunna sänka fastighetsägarens energikostnader med 10-15 procent eller ännu mer.

Proptech Box Heat innehåller styrsystem för två värmekretsar med två pumpar och varmvattenkrets med en cirkulationspump. Dessutom ingår ett 4g-modem med apn-uppkoppling, 24 månaders abonnemang på Bravidas molntjänst Bravida Building Operation samt den elektriska installationen.

Systemet kan övervakas och styras från en vanlig mobiltelefon eller surfplatta, men det finns också möjlighet att komplettera tjänsten med intelligent optimering som bygger på ai-teknik.

– Med tanke på stigande energipriser känns det helt rätt i tiden att vi erbjuder en lösning för våra kunder där de kommer kunna dra ner på sina energikostnader och samtidigt minska sin klimatpåverkan. Det går också helt i linje med Bravidas eget hållbarhetsarbete där vi genom våra tjänster ska hjälpa våra kunder att minska sina utsläpp med 55 procent till 2030, kommenterar Stefan Sandström, automatiseringschef på Bravida.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.