Bredband2 budar på A3

uppköp Bredband2 i Skandinavien vill slå sina påsar ihop med A3 i en affär som värderas till omkring 622 miljoner kronor.

Bredband2 budar på A3
Bredband2

Bredband2 vill växa och på allvar konkurrera med de största aktörerna på marknaden. Därför lägger de nu ett rekommenderat bud på den norrländska leverantören A3. Utgångspunkten för den nya organisationen är Bredband2 och man ser intressanta möjligheter att bredda produkt- och tjänsteportföljen med bland annat telefonväxlar och mobiltelefoni.

Tillsammans kan de båda bolagen fokusera på att ta nya marknadsandelar, enligt Daniel Krook, vd på Bredband2.

– Detta tar Bredband2 till en helt ny nivå och vi bildar en mycket starkare aktör på marknaden. Istället för att priskonkurrera så kan vi fokusera all energi på att vinna nya marknadsandelar. Timingen är helt rätt och sammanslagningen känns verkligen som en perfekt match för båda bolagen, säger Daniel Krook, vd på Bredband2 i ett pressmeddelande.

Bredband2 erbjuder en kombination av aktier och pengar där A3:s aktieägare erbjuds 8 nya aktier i Bredband2 samt 6 kronor, vilket motsvarar omkring 18,92 kronor per aktie i A3. Totalt värderas A3 därmed till omkring 622 miljoner kronor i budet.

Budet rekommenderas av A3:s oberoende budkommitté och aktieägarna som totalt kontrollerar 71,7 procent av aktierna i A3 har åtagit sig att acceptera budet.

De två bolagens gemensamma omsättning, baserat på siffrorna för 2019, uppgick till omkring 1,5 miljarder kronor med ett ebitda-resultat på 148 Mkr.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!