Bredbandsbolaget absorberas – och Telenor siktar på småföretag

Bransch Telenor Sverige har tagit det sista steget. Bredbandsbolaget går i graven som namn när de två blir ett och samma bolag. Nu siktar man på att även locka de små och medelstora företagen.
– Tidigare har vi varit ganska svaga på småföretagarsidan, säger affärsområdeschefen Mats Almgren till Telekom idag.

Bredbandsbolaget absorberas – och Telenor siktar på småföretag

I 13 år har Telenor Sverige och Bredbandsbolaget delat logotyp och organisation, men i dag togs det sista steget. De två har nu konsoliderats till ett bolag under samma namn. Även Glocalnet omfattas av sammanslagningen. Med konsolideringen vill Telenor Sverige bli en ännu starkare helhetsleverantör inom både fast och mobil kommunikation.

Man bygger även vidare på sin satsning mot de svenska företagskunderna. Telenor förvärvade nyligen Inpli (tidigare Network Services), ett av Skandinaviens ledande nätverks- och säkerhetsföretag.

– Det har gett oss en rad olika styrkor på företagssidan. Det innebär att vi kommer kunna leverera allt från växlar i molnet till vanliga mobilabonnemang. Vi har varit en fullserviceleverantör när det kommer till vanliga telekomtjänster, men nu kan vi exempelvis även erbjuda wifi-management och LAN-management. Vi har helhetslösningar för både lanet och wanet – och olika typer av säkerhetslösningar, säger Mats Almgren, affärsområdeschef till Telekom idag.

Ska bredda basen bland företagskunderna

Han konstaterar att det blir mycket enklare att vara kund när allt ligger i samma lättöverskådliga paket, med ett och samma nummer för att ringa kundservice. Ett viktigt steg är att Telenor nu ska bredda basen bland företagskunderna.

– Nu vänder vi oss till alla, från de minsta enmansföretagen till de största företagen – med helhetslösningar, både kring fast och mobilt. Tidigare har vi varit ganska svaga på småföretagarsidan, men nu kommer vi helt klart lägga i en högre växel för att även nå de små och medelstora företagen. Och det ska vara enkelt att vara kund hos oss, säger Mats Almgren.

Wifi ersätter tv

Bredbandsbolaget har fler än 600 000 fiber- och bredbandskunder, samt knappa halvmiljonen tv-kunder. Nu har de Telenor som tjänsteleverantör. Både befintliga och nya kunder kommer läskas med nya paketlösningar och erbjudanden. Ett exempel är Telenor Kombo där kunder som samlar bredband och mobil hos Telenor får mer surf på mobilen eller snabbare hastighet på sitt bredband hemma.

Mats Almgren berättar att företagskunderna kommer erbjudas samma typ av kombination som privatkunderna, med skillnaden att tv istället ersätts av wifi. Affärsområdeschefen tror att managerad wifi kommer bli en av storsäljarna.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.