Bredbandsbolaget fick SVT

Till sist verkar också Bredbandsbolaget kommit överens med SVT om att få ha med SVT1 och SVT2 i programmutbudet. Tidigare har enbart Teliasonera fått skriva avtal om att få sända SVTs kanaler. Bredbandsbolaget har också skrivit avtal med TV4. Sedan tidigare ingår TV3 och Kanal 5 i Viasats Guldpaket hos Bredbandsbolaget.

– När det analoga tv-nätet börjar släckas ner efter sommaren måste tittarna ändå byta mottagningsform. Då har ett interaktivt bredbandsnät betydligt större utvecklingsmöjligheter än andra nät, när det gäller olika typer av tjänster. Vid det laget kommer vi också att kunna leverera tv till majoriteten av våra kunder som får bredband via telejacket, säger Peder Ramel, vd för Bredbandsbolaget.

I dag har 300 000 hushåll som är anslutna till Bredbandsbolagets fibernät möjlighet att titta på bredbands-tv. Hushållen behöver en set top-box. Priset för de 36 kanalerna är 299 kronor i månaden.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.