Bredbandsbolaget miljardsatsar på fiber

Fiberoptiska nät Bredbandsbolaget storsatsar på fiberutbyggnaden till svenska villor. Efter en investering i miljardklassen ska man kunna erbjuda sina tjänster till ytterligare en halv miljon svenska hushåll.

Idag når Bredbandsbolagets befintliga fiberinfrastruktur ungefär 1,5 miljoner hushåll och tillsammans med den kommande investeringen kommer bolaget att kunna leverera fiber till nära hälften av de svenska hushållen. Miljardinvesteringen motiveras av en stark kundefterfrågan kombinerat med den snabbt växande fibermarknaden. Jonas Jegerborn, chef Bredbandsbolagets chef Jonas Jegerborn förklarar:

– Bredbandsbolaget är sedan grundandet starkt förknippat med snabbt internet. Bolaget har varit världsledande inom leverans av fiber, huvudsakligen till flerfamiljshus. Nu tar vi nästa steg och expanderar vårt erbjudande till villamarknaden. 

Initialt erbjuds hushåll i 10 städer att ansluta sig, men Bredbandsbolaget uppger att man inom kort kommer att gå ut i ytterligare städer och områden. De första områdena kommer att vara uppkopplade redan innan sommaren.

– Vårt initiativ skapar en ny konkurrenssituation på fibermarknaden, en konkurrenssituation som är efterfrågad av flera kommuner där man börjar se en monopolsituation. Investeringen vi nu gör visar att vi är beredda att investera i utbyggnaden av den mycket viktiga infrastrukturen, som ska förse svenska folket med en snabb uppkoppling, säger Jonas Jegerborn.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.