Broadsoft grunden i Telias nya uc-tjänst

Amerikanska Broadsofts plattform blir grunden i Telias nya unified communications-erbjudande. Operatören skaffar sig därmed möjlighet att erbjuda en rik miljö av integrerade tjänster till kunderna.

Broadsoft grunden 
i Telias nya uc-tjänst

Teliasoneras chef för Mobility Services, Håkan Dahlström, bekräftar för Telekom idag att man har börjat arbeta med Broadsoft inför höstens lansering av uc som tjänst. Vi träffar även Broadsofts vd Michael Tessler i företagets monter på Mobile World Congress, men han är försiktig med att kommentera avtalet och aktiviteterna med Telia.

Michael Tessler hävdar själv att Broadsoft i jämförelse med konkurrenterna, där Ericssons BCS och svenska Telepo bör räknas in, har den rikaste uppsättningen av uc-funktioner. Där finns röstsamtal med hd-kvalitet, videosamtal och videokonferens, instant messaging, presence och webbkollaboration.

Erbjuda integration

Broadtouch-portföljen innehåller en lång rad applikationer och användarmiljöer, inkluderat callcenterklienter, telefonistapplikation och personlig webbportal. Men den kanske hetaste är antagligen Business Communicator, en klient i stil med Microsofts Communicator som finns för både pc, mac och mobiler med Ios eller Android. Broadsoft annonserade under MWC att den senaste versionen nu finns kommersiellt tillgänglig.

Broadsofts Broadtouch-portfölj stödjer också röst över lte (volte), rcs, rcse och ims.

– Vi har också öppna gränssnitt som operatören kan erbjuda de kunder som vill integrera kommunikationstjänsterna med system i sin egen it-miljö. Där finns exempelvis stöd för Microsofts och IBMs lösningar. Vår plattform används ofta för att skapa en hybrid-miljö, förklarar Broadsofts vd Michael Tessler.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.