55 000 tjänster i farozonen när BT Group ska banta

branschen 40 procent av de anställda påverkas när telekomjätten ska utforska möjligheterna med artificiell intelligens.

55 000 tjänster i farozonen när BT Group ska banta

De kommande sju åren räknar telekomjätten BT Group med att minska antalet anställda med 55 000 personer. En del av förklaringen är att man vill utforska möjligheterna med ai-tekniken och man tror sig kunna använda artificiell intelligens för att ersätta 10 000 anställda enligt The Guardian.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

BT Group räknar med att ai-tekniken kan användas på områden som nätverksdiagnostik och inom kundservice.

– För ett företag som BT finns det enorma möjligheter att använda ai för att bli mer effektivt. Generativ ai är ett stort kliv framåt och vi kommer att behöva iaktta försiktighet, men det kommer leda till massiva förändringar, säger Philip Jansen, vd på BT Group.

I dag sysselsätter BT Group omkring 130 000 personen över hela världen, varav 80 000 finns i Storbritannien. Just nu pågår utbyggnaden av 5g- och fibernätverk för fullt i Storbritannien, men när dessa projekt slår av på takten förväntar man sig att färre ingenjörer kommer att kunna sysselsättas av företaget.

BT Group är inte det enda brittiska företaget som planerar personalnedskärningar. Så sent som förra veckan meddelade också Vodafones nytillträdda vd att 11 000 tjänster ska skalas bort från operatören.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.