BT-köp av Infonet klart

BT har nu tagit över amerikanska Infonet, en global leverantör av telefoni och tjänster för datakommunikation för företagskunder. Alla villkor för transaktionen har uppfyllts enligt det formella godkännande som gavs vid Infonets bolagsstämma den 23 februari 2005.

Den 8 november 2004 tillkännagavs ett avtal där BT förvärvar Infonet till ett pris av 2,06 dollar per aktie, vilket ger ett samlat värde för Infonet av 965 miljoner dollar, vilket motsvarar cirka 7 miljarder kronor.

Infonet, som framöver kommer att kallas BT Infonet, blir en del av BT:s internationella verksamhet Global Services. BT räknar med att kunna uppnå de synergieffekter som ursprungligen aviserats, det vill säga cirka 1 miljard kronor efter tre år och med bibehållen servicenivå. BT Infonets företagsledning med koncernchefen Jose Collazo behåller sina befattningar.

Genom sammanslagning tillförs BT globala kunder som till exempel Volkswagen, Bayer, IBM, DHL och Solvay. Infonets aktier har per den 25 februari 2005 avförts från handel vid New York Stock Exchange (NYSE).

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.