De är bäst på att skapa hållbara projekt med hjälp av 5g

5g Startupföretaget Buddywise segrade i operatören Tres tävling 5G Sustainability Awards.

De är bäst på att skapa hållbara projekt med hjälp av 5g

Operatören Tre ligger bakom 5G Sustainability Awards, en tävling som ska lyfta fram 5g-baserade projekt som bidrar till ökad social eller miljömässig hållbarhet.

Nu står det klart att startupföretaget Buddywise tar hem förstaplatsen med sin lösning för att skapa säkrare arbetsplatser med hjälp av ai och 5g-uppkoppling. Företaget får 100 000 kronor i startkapital och tillgång till Tres expertkompetens för att vidareutveckla konceptet.

Varnar för dolda faror på arbetsplatsen

Den namnkunniga juryn motiverar valet så här: ”Varje dag dör 6000 personer i olyckor på arbetsplatser över hela världen, men mindre än en procent av alla fysiska faror upptäcks. Genom en kombination av smarta kameror över 5G-nätet och AI lär sig programmen och plattformen att känna igen, upptäcka och varna för uppkommande faror på arbetsplatser.”.

På andra respektive tredje plats hamnade Consenz och Dronest. Consenz har tagit fram en lösning för att uppgradera äldre bilmodeller med den senaste säkerhetstekniken. Dronest har, som namnet antyder, byggt en lösning för användning av 5g-uppkopplade drönare. Tanken är att det ska bli en gemensam, molnbaserad plattform för samhällsnyttiga drönare som hjälper polis och räddningstjänst i deras verksamhet.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.