Budgetmobil med pekskärm

Nokias nya modell 5230 är en pekmobil som trots många funktioner inte gräver något jättehål i plånboken.

Budgetmobil med pekskärm

Nokia fortsätter att presentera musik och mediamobiler med pekskärm och 5230 följer utseendemässigt i fotspåren efter de tidigare modellerna 5800 och 5530 men kommer förutom i svart i en rad glada färger.

Tillverkaren utlovar ett pris under 1500 kronor plus moms, vilket i sammanhanget placerar den i budgetklassen när den dyker upp i butikerna senare i höst. På vissa marknader kommer telefonen säljas i paket med Nokias nedladdningstjänst Comes With Music, men då ökar priset till omkring 2400 kronor exklusive moms.

Förutom den 3,2 tum stora pekskärmen, med en upplösning på 640 x 360 pixlar, har Nokia 5230 utrustats med en 2-megapixelkamera, högtalarfunktion, 3,5 mm av-utgång och agps.

Pekskärmen kompletteras av vanliga knappar för kamera, samtalsstyrning och volym.

När det gäller data får man tyvärr förlita sig på mobilnätet eftersom modellen saknar stöd för trådlösa nätverk.

Förutom musikspelare med en speltid på 33 timmar finns det program för navigering i form av Ovimaps, videospelare och ett brett stöd för olika typer av epost och sociala nätverk som Facebook och Myspace.

5800 har precis som sina större syskon fått snabbgenvägar som ger enkel åtkomst till kommunikationen med favoritkontakterna direkt på startskärmen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.