Bygger shoppingcenter i molnet

Mer och mer funktioner kan köpas i molnet. Även säkerheten går numera att lägga utanför företagets väggar. Interoute lanserar nu en ny sådan tjänst i form av ett virtuellt shoppingcenter.

Bygger shoppingcenter i molnet

Datalagring och tjänster flyttas allt oftare ut från företaget och in i privata moln. Men behovet av säkerhet av består, särskilt där det egna molnet har kontakt med Internet.

Virtuell säkerhet

Företaget Interoute äger och driver privata fibernät runt om i världen. Man säljer även en rad molntjänster. Som en utveckling av det senare, lanserar Interoute nu en uppsättning nya säkerhetstjänster som kunderna köpa precis som övriga molntjänster. Tjänsterna ska även vara anpassningsbara till den egna verksamheten.

– Marknaden går mer mot molntjänster och det är många som ser fördelarna men inte vågar för de vet inte om det är säkert. Poängen med det här är att man ska kunna designa sin egen säkerhet och bygga på med bara de tjänster man man har behov av, säger Joacim Hillervik, Nordenchef på Interoute.

De nya tjänsterna ska göras tillgängliga under första halvan av 2012, via det Interoute kallar Virtual data center.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.