Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Byod – inte bara en policyfråga

Byod ställer krav på säkerhet och en genomtänkt policy. Men för att få ut maximal vinst måste cio:n även tillhandahålla ett trådlöst nätverk som håller måttet. Annars kan den önskade ökade produktiviteten utebli visar en ny undersökning.

Medarbetare vill jobba mer mobilt. Men användandet av egna enheter och kapaciteten i nätverket går inte alltid hand i hand.

En ny undersökning som BT gjort i samarbete med Cisco visar att användandet av smartphones och surfplattor har lett till en stor ökad efterfrågan på bandbredd. Bland annat säger hälften av de som deltog i undersökningen att man märkt av en prestandanedgång för vissa applikationer som i sin tur påverkar produktiviteten negativt.

Och användarna som tar med egna enheter till jobbet håller med, 46 procent menar att de upplevt fördröjningar när de loggar in på applikationer och 39 procent har märkt att nätverket har blivit långsammare.

– Att nätverket hackar på grund av belastningen från smarta enheter visar att man måste tänka på mycket mer än att bara skaffa häftiga prylar och ett avtal med en operatör när man vill tillåta byod. Organisationer måste se över enheternas kompatibilitet, samt säkerheten, det trådlösa nätverket och nätverksapplikationernas prestanda, med fokus på att reducera kostnaderna, säger Neil Sutton, vice president Global Portfolio på BT Global Services.

I undersökningen deltog 2 200 it-beslutsfattare och kontorsanställda i Europa, Syd- och Nordamerika samt Kuna.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter