Byod ökar produktiviteten

byod En knapp majoritet av företagen som infört byod har sett en ökad produktivitet och flexibilitet bland sina användare, det visar en ny undersökning gjord av Dell.

Byod ökar produktiviteten

Drivkraften bakom byod brukar från ledningens sidan vara ökad produktivitet.

När Dell i juni ställde frågor kring byod till 240 svenska it-chefer, vd:ar och verksamhetschefer verkar dock efterfrågan vara stor från organisationen.

Lite mer en en tredjedel har infört byod på arbetet. Och av dem anser mer än 50 procent av cheferna att de anställda blivit mer produktiva och kreativa. 63 procent menar också att arbetsplatsen har blivit mer flexibel.

Kunskapsglapp

Det som sätter käppar i hjulen är dock säkerheten. De största farhågorna hos it-cheferna för de medhavda enheterna är en rädsla för försämrad it-säkerhet och ett stort ökat behov av it-administration, 67 respektive 78 procent.

Men 27 procent angav också att man helt enkelt hade bristande kunskaper i ämnet för att kunna införa byod på arbetsplatsen.

– För att göra en smidig övergång till byod där man enkelt kan hantera såväl kostnader som att managera it-säkerhet och hålla administrationen låg så tror vi på att man erbjuder anställda ett visst antal enheter att välja mellan. Då kan de anställda fortfarande enkelt välja enheter efter behov utan att kostnader för inköp och service behöver skena iväg, säger Thomas Weimer på Dell Sverige.

Fakta

Fakta

34 procent har infört byod på arbetet

63 procent av dessa anser att arbetsplatsen idag är mer flexibel

36 procent som ej infört byod planerar att göra det inom ett år.

50 procent anser att de anställda blivit mer produktiva och kreativa.

Källa: Dell

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.