Byod prioriteras bort

byod 60 procent av privata företag saknar en strategi för byod. It-chefer prioriterar inte frågan och tycker inte det är tillräckligt angeläget, visar en undersökning från Sifo.

Byod prioriteras bort
tdc

Under hösten har Sifo intervjuat 400 it-chefer och beslutsfattare på företag med fler än 50 anställda om bland annat bring your own device. Fenomenet när anställda tar med sina egna privata smartphones och surfplattor och använder i jobbet.

Det visar sig att sex av tio företag inte har någon byod-strategi, den största anledningen är att det inte bedömts som tillräckligt angeläget att införa.

Cirka 12 procent anser att det saknas underlag för beslut, medan 8 procent tycker att det saknas resurser eller kompetens för implementation. Lite chockerande är att 15 procent av cheferna inte ens vet om det finns en byod-strategi.

Inte nöjda

Dessutom verkar förvirringen vara rätt stor kring hur och vad en byod-strategi bidrar med. Cirka 55 procent av cheferna som har en strategi är helt nöjda med hur det fungerar.

Operatören TDC som beställt undersökningen av Sifo kommenterar siffrorna såhär:

– Det är förvånansvärt många som saknar en säkerställd byod-strategi, men jag är säker på att detta kommer att ändras radikalt under de kommande åren. Fler och fler medarbetare vill idag kunna använda sina privata it-enheter, till exempel mobiltelefoner, läsplattor och datorer, även i arbetet. Det är helt enkelt nödvändigt för it-avdelningarna att ha ett fungerande system för hur alla enheter ska fungera ihop på ett säkert sätt, säger Ingmar Jonsson, it-direktör på TDC Sverige.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.