CA går all in på mobilitet

Emm CA Technologies vill på allvar vara en del i mobilboomen och lanserar en ny emm-svit för enterprise mobility management. Där har mdm byggts på med bland annat säker app- och mejlhantering. Allt serverat från molnet, om man så vill.

CA går all in på mobilitet

– Nu utökar vi vår ställning inom it management till att även hjälpa företag att lyckas inom mobilitet, som är nästa stora tekniska och affärsmässiga skifte, säger Ram Varadarajan direkt efter en presskonferens på MWC. Han är ansvarig för nya affärer och innovation hos CA Technologies.

Företaget började sin mobilitetsresa med att köpa Afaria-källkod från Sybase för att bygga en mdm-lösning. Den är nu en av fyra komponenter i emm-erbjudandet. De andra är Mobile Application Management, Mobile Content anagement och Mobile Email Management.

De här fyra produkterna i sviten kan antingen köpas som en helhet eller separat, beroende på kundernas behov och intentioner. Allt finns tillgängligt som en molntjänst direkt från CA.

En mobilapp som har packats in i CAs smarta container kan kringgärdas med en massa regler. Admingränssittet ger en bra överblick och ändringarna trycks snabbt igenom via molntjänsten.
En mobilapp som har packats in i CAs smarta container kan kringgärdas med en massa regler. Admingränssittet ger en bra överblick och ändringarna trycks snabbt igenom via molntjänsten.

Smart container hemligheten

En viktig del i hela det nya mobilerbjudanden från CA kallas för smart containerization. Den används exempelvis i applikationshanteringen, där varje mobilapp som ska läggas in i ett företags egen appbutik först packas in i CA-containern.

Hela processen tar mindre än en minut, visar det sig när vi får se den förevisad i montern. Därefter är Fedex-appen, som användes som demoexempel, förberedd för att kunna omgärdas av alla upptänkliga policys. Man kan till exempel sätta regler som styr från vilket geografiskt område den får användas, på vilka enheter och vilka funktioner som ska vara tillgängliga.

Överlag beskrivs smart containerization-tekniken som mindre enhetsfokuserad än traditionell mobile management. Några fördelar med det är att man kan stödja en bred flora av mobila plattformar och att användarupplevelsen inte behöver påverkas nämnvärt.

CAs nya emm-svit ingår i den övergripande satsningen Management Cloud for Mobility. Där finns även lösningar för att accelerera utveckling och utrullning av mobila appar, och management för internet of things-lösningar.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.