Capgemini lägger ner kontor

Capgemini vill koncentrera verksamheten till de tio kontor som har rätt geografisk placering för företagets framtida strategi. Fackliga förhandlingar har därför inletts med syfte att stänga kontoren i Jönköping, Karlshamn, Klippan och Ludvika, och flytta verksamheterna till närliggande Capgemini-kontor. På grund av en minskad lokal efterfrågan kommer även ett antal kompetensområden i Västerås, Växjö, Linköping och Kalmar att minskas eller avvecklas.

 90 personer av Capgeminis 1 350 anställda berörs av förändringarna. Av de 90 personerna kommer de med efterfrågad kompetens och kvalifikationer att erbjudas omplacering på andra orter. De personer som sägs upp erbjuds individuellt stöd och hjälp med att hitta ett nytt arbete via Trygghetsrådet.

– På alla Capgeminis kontor finns duktiga medarbetare och det känns tråkigt att behöva stänga dessa fyra kontor. Samtidigt är det mitt ansvar att säkerställa att vi har en verksamhet som hela tiden motsvarar marknadens efterfrågan, kommenterar Jan-Erik Karlsson, vd Capgemini i ett pressmeddelande.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.