Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Celab Communications fixade avtal med UL

Affärer Upplands lokaltrafik, UL, väljer att ansluta sig till kommunikationsnätverket Rakel och har skrivit avtal med Celab Communications för installation, service och support.

Celab Communications fixade avtal med UL

UL hanterar idag kommunikationen med två separata radionät som upplevs allt mer föråldrade och bristfälliga av de som jobbar inom lokaltrafiken i Uppland. Valet av kommunikationsnätverket Rakel gjordes enligt UL på grund av att man vill ha en enhetlig kombination av bra täckning och driftsäkerhet.

För att hitta en leverantör av systemet gjorde UL tidigare i år en offentlig upphandling och nu är det klart att Celab Communications i Kungälv tog hem avtalet. I avtalet ingår bland annat att utrusta hela bussparken med fordonsmonterade Rakelmobiler samt service och support.

– Det är så klart mycket glädjande att UL valt oss som leverantör. Vi är också övertygade om att de kommer känna att de gjort ett bra val, då våra värdefulla erfarenheter från bland andra SL och länstrafikbolagen i Örebro och Västmanland garanterat kommer gynna UL under avtalet, säger Lars-Göran Johansson, affärsområdeschef, Celab Communications.

UL har daglig drift av närmare 500 bussar med en personalstyrka på cirka 1 500 personer fördelade på flera olika trafikbolag.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter