Cellip guldpartner till Microsoft

UC Operatören Cellips täta samarbete med Microsoft i Sverige har nått en ny nivå. Nu har de blivit guldpartner inom kommunikation.
Cygate har motsvarande certifiering klar men Telia som helhet behöver uppgradera för att fortsätta räknas som guldpartner på Lync.

I januari 2013 blev Cellip silverpartner för kommunikation hos Microsoft. Nu har de tagit ett kliv upp till guldnivån i certifieringen.

Cellip hävdar att de är den enda teleoperatören i Sverige med denna status.

– Att som den enda teleoperatören i Sverige vara guldpartner till Microsoft är mycket hedrande samtidigt som det ger oss en särställning på den nordiska marknaden, säger Esko Airas, vd på Cellip.

Men det är en sanning med modifikation. Telia blev guldpartner till Microsoft inom kommunikation i september 2012. Den certifieringen gällde Lync 2010.

– Vi ska uppgradera den certifieringen i år till Lync 2013. Men Cygate, som är en del av Telia, har redan status som guldpartner till Microsoft på det här området, säger Helena de Verdier, presskontakt på Telias företagsenhet.

Guldnivå betyder att partnern har uppfyllt särskilt höga krav när det gäller erfarenhet av och kunskap om Lync. Det krävs att man har en viss nivå på försäljningen, har ett antal anställda med rätt certifiering och betalar en avgift på 4730 dollar, för att nämna något.

– Cellip har länge visat sig vara en värdefull partner. Det är också tydligt att kunderna uppskattar Cellips tjänster då de verkligen nyttjar tjänsterna fullt ut, istället för att bara låta licenserna ligga vilande, säger Emelie Ekblad som är ansvarig för Enterprise Social på Microsoft i Sverige.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.