CGI lanserar molnlösning för stora företag

Molnet En heltäckande hybridmolnlösning som uppfyller de krav och regelverk som finns. Ny har CGI lanserat Enterprise Cloud.

CGI lanserar molnlösning för stora företag

Det finns stora behov av säker datahantering i molnet. Men det har varit sisådär med alternative för de som har lite mer krävande kravställan. Nu menar CGI att de har ett bra alternativ med en heltäckande lösning som även innefattar ett privat moln.
– Vi har lyssnat noggrant på våra kunder när vi skapat vår molnlösning. De måste kunna vara helt säkra på att deras information hamnar i rätt händer och att lösningen är totalt driftsäker. Därför är vi glada att kunna erbjuda även ett privat moln, placerat i Sverige och med svenska resurser på plats när så krävs, säger Greger Wikstrand, teknikchef på CGI Skandinavien.

CGIs Enterprise Cloud är baserad på teknik från VMware, som de flesta verksamheter idag använder. Det betyder att lasterna, vare sig de finns i containers eller virtuella maskiner, kan läggas där de hör hemma. De olika miljöerna kan nås med ett och samma gränssnitt och ha samma funktioner och skalbarhet, vare sig informationen ligger i ett publikt moln, ett hybridmoln, i ett privat moln eller i den egna datorhallen.

Den 1 november togs den första kunden upp i molnet

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.