Chatta säkrare

Med Microsofts nya server kan fördelarna med snabbmeddelanden inom företaget utvidgas för att även nå partners, leverantörer och kunder. Oavsett vilket program för direktmeddelanden som användarna har.

Microsoft Office Live Communications Server 2005 gör det möjligt för organisationer att utnyttja snabbmeddelanden på ett mer effektivt sätt. Dessutom kan de erbjuda funktionerna till partnerföretag, kunder och medarbetare. Syftet är att användarna snabbt ska kunna kommunicera med varandra.

– Allt fler företag inser fördelen med snabbmeddelanden och möjligheten att förbättra affärsverksamheten med hjälp av den tekniken, säger Robert Hägg, produktchef för Microsoft Office Live Communications Server 2005 på Microsoft. Men företag och organisationer vill ha bra integration med resten av produkterna inom Office System och andra funktioner. Det är där Microsoft Office Live Communications Server 2005 kommer in.

Säkrare chatt

Den nya versionen har stöd för krypterad snabbmeddelandetrafik och kan koppla ihop användare som kör olika snabbmeddelandeprogram från MSN, AOL och Yahoo! Genom att erbjuda en mer säker uppkopplingsmöjlighet kan användare använda snabbmeddelanden på distans.

Andra nyheter är bland annat bättre skalbarhet. Över 15 000 aktiva användare av snabbmeddelanden kan kommunicera med varandra på en och samma server och det går att skapa pooler av servrar som kan hantera hundratusentals samtidiga användare.

Microsoft Office Live Communications Server 2005 har också stöd för den kommande kommunikationsklienten ”Istanbul” som inte bara kommer att hantera snabbmeddelanden utan även röst- och videokommunikation.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.