Chattbot från Boost.ai möter patienter i norr

kontaktcenter Region Västerbotten automatiserar kundmötet med hjälp av chattbotar och säkra molntjänster från Cleura.

Chattbot från Boost.ai möter patienter i norr

När Region Västerbotten vill höja takten i sin digitaliserings- och automatiseringsresa blir det chattbotleverantören Boost.ai och molntjänstföretaget Cleura som tillsammans kommer att leverera en plattform för virtuella agenter i kontaktcentret.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Genom att driftsätta Boost.ai:s chattbot i Cleuras svenska molntjänst Compliant Cloud säkerställer man att dataskyddsregler och lagar efterföljs.

– Vi har utvärderat olika chattbott-alternativ under projektet men har valt att satsa på Boost.ai och deras lösning. Förutom att vara väldigt enkel att hantera så har Boost.ai en väldigt god språkförståelse vilket gör att den går att träna upp och förbättra allteftersom vi adderar nya automationer. Totalt sett gör det användningen väldigt effektiv, säger Erik Vallgren, projektägare och digitaliseringsarkitekt på Region Västerbotten.

Säkerställer att inte personuppgifter exponeras

– Det är en klar fördel att Boost.ai erbjuder sin tjänst via den svenska molntjänsten Cleura som har inbyggd regelefterlevnad och som säkerställer att inte personuppgifter exponeras till tredje land.

Region Västerbotten har drygt 270 000 invånare och 9700 anställda och har under de senaste två åren drivit ett projekt som ska leda till ökad automatisering av olika manuella processer. Till dags dato har omkring 60 processer inom regionens verksamhetsområde automatiserats.

– På regionen har vi sedan 2020 drivit ett projekt som vi kallar för Intelligent Automation. Syftet med projektet är att identifiera processer och arbetsuppgifter i verksamheten som kan skötas av en digital assistent i stället för våra medarbetare. På så sätt frigör vi tid för vår personal att fokusera på andra delar i verksamheten än repetitiva manuella processer, säger Erik Vallgren, projektägare och digitaliseringsarkitekt på Region Västerbotten.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.