It-cheferna hänger inte med

Bransch Över hälften av beslutsfattande it-chefer anser att de inte hänger med i utvecklingen, visar en undersökning från Sungard availability services.

Totalt tillfrågades 700 it-chefer och 1 400 kontorsarbetare om de anser att den digitala utvecklingen på deras företag är tillräcklig för att hänga med i utvecklingen.

84 procent menar att digitaliseringen visserligen är avgörande för att kunna konkurrera inom sin bransch, medan 83 procent säger att digitaliseringen är grundläggande för ökad produktivitet. Ändå anser hela 40 procent av it-cheferna att de inte har tillräckliga kunskaper för att integrera nya applikationer i sina respektive företags teknologi. I Sverige är den svåraste utmaningen att skapa tillgänglighet i sina system.

De anställda verkar hålla med. 27 procent säger att de inte förstår hur de ska använda sina nya digitala verktyg, medan 47 procent anser sig inte ha fått rätt utbildning för att använda dem.

Att det råder osäkerhet inför digitaliseringen bekräftas slutligen av att 54 procent av it-beslutsfattarna inte tror att de kan leverera digital utveckling i den mån som ledningen förväntar sig.

– För it-avdelningen är det en stor utmaning att behålla kontrollen över it-infrastrukturen, vilket bara blir svårare och svårare när affärsverksamheten dessutom ställer ständiga krav på nya digitala verktyg och lösningar. Med allt ljus på it-avdelningen att driva digitaliseringen blir det viktigt att hitta rätt lösningar och rätt partners för hantera it fortsatt effektivt, säger Håkan Björklund, vd för Sungard availability services i Sverige i ett uttalande

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!