Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Chilimobil lanserar VoLTE för sina kunder

Mobilnät En kvalitetshöjning för både surf och samtal. Det menar Chilimobil som nu lanserar Voice over LTE på sina mobilabonnemang.

Chilimobil lanserar VoLTE för sina kunder

Att kunna ha kvalitativa samtal är något alla önskar. Och för att i varje fall tekniskt tillmötesgå sina kunder har nu uppstickaren Chilimobil aktiverat så kallad VoLTE för sina kunder. Chilimobil är en virtuell mobiloperatör som finns i Tres nät.

Vad blir bättre med voLTE

  • Mobilen använder 4g-nätet hela tiden. Alla appar och program som använder streaming på din mobil fungerar precis som de ska även när du samtidigt tar ett samtal eller om mobilen ringer.
  • Mobilen slutar byta mellan olika nät, vilket ibland gör upplevelsen buggig.
  • Samtalskvalitén blir bättre med HD-Voice.
  • Uppkoppling av samtal blir supersnabb.

Att ha VoLTE för aktiverat för användarna innebär att man ska kunna få HD-ljudkvalitet på samtalen samt att upplevelsen av mobilsurfande ska bli bättre. En av de stora fördelarna är att om man sitter i ett Zoom-möte eller något annan typ av session som kräver mobildata, så behöver mobilen inte koppla ner till datahanteringen till 3g-nätet vid samtal. Således ser man till att behålla uppkopplingen och kapaciteten.

– Man skulle kunna tro att VoLTE är vardagsmat hos alla operatörer i Sverige då 4g har funnits på plats länge, men verkligheten är att alla abonnemang och operatörer inte erbjuder detta beroende på kundsegmentering av marknaden eller tekniska hinder. Vi är därför nu väldigt nöjda med att kunna erbjuda våra kunder detta säger Fredrik Brunzell, medgrundare av Chilimobil.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!