Ekonomichefen tar tillfälligt över Telia

Nytt jobb Från och med i dag är Christian Luiga tillförordnad koncernchef och vd i Telia Company. Tidigare vd:n Johan Dennerlind kommer fungera som rådgivare till dess han lämnar bolaget.

Ekonomichefen tar tillfälligt över Telia

”De uppdrag jag fick när jag kom har vi löst, vi har jobbat oss in i en stark position och jag känner att det är dags att göra något annat”. Så sa Johan Dennerlind när han i början av augusti hastigt och lustigt meddelade sin avgång.

Beslutet tog styrelsen på sängen och först nu, har man hittat en tillfällig ersättare. Tillförordnad koncernchef och vd blir ekonomichefen Christian Luiga. Hans roll kommer tas över av Douglas Lubbe som närmast kommer från uppdraget som ekonomichef för Telia Sverige.

Andra förändringar som sker är att Cecilia Lundin och Jonas Bengtsson får titeln ”Executive Vice Presidents” istället för ”Senior Vice Presidents”.
Johan Dennerlind står till Telias förfogande under sin uppsägningstid (ett år) och kommer att agera rådgivare i slutförandet av förvärvet av Bonnier Broadcasting och i andra viktiga bolagsangelägenheter.

Processen för att rekrytera en permanent vd till Telia Company pågår.

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter
Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!