Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Cisco certifierar wifi för Lync

Lync För företag som använder senaste generationen av Ciscos wifi-utrustning blir det möjligt att prioritera Lync-trafiken i det trådlösa nätet.

Cisco certifierar wifi för Lync

När allt mer av den kommunikationsrelaterade datatrafiken sker från trådlösa enheter, allt från bärbara datorer till wifi-uppkopplade mobiler, uppstår också behovet av en fungerande trafikprioritering som ger realtidstjänster som röst och video förtur. Annars är risken stor att användarupplevelsen av uc-tjänsterna blir lidande.

Lösningen stavas applikationsigenkänning och Aruba, Microsofts egen leverantör av trådlös utrustning, var först ut med att erbjuda Lync-certiferade wifi-produkter. Nu följer Cisco efter och generation två av deras 802.11n-accesspunkter och kontrollenheter klarar nu av identifiera och prioritera Lync-trafik.

– Vi klarar nu av att särskilja såväl ljud som video från Lync från annan trafik, oavsett vilka udp- eller tcp-portar som används och om kommunikationen är krypterad, säger Peter Jerhamre, systemingenjör hos Cisco.

Alla kompabiltetstester är klara och godkända men fortfarande väntar Microsofts officiella publicering av resultaten innan Cisco kan klistra etiketten med texten Optimized for Microsoft Lync på sina accesspunkter.

Förutom Aruba och Cisco har även Dell, HP och Juniper trådlös utrustning som certifierats för Lync.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter