Cisco gör säkerhet enklare – lanserar nytt ”security pack”

Kontoret Ett nytt säkerhetspaket som ska göra samarbete tryggare och vardagen enklare. Cisco har nu lanserat Webex Control Hub Extended Security Pack.

Cisco gör säkerhet enklare – lanserar nytt ”security pack”

Säkerhet är en av de viktigaste parametrarna för samarbetsplattformar. Men samtidigt inte helt enkelt att lösa på ett smidigt sätt. För svårigheten ligger i att få ett riktigt säkert system utan att skicka användarvänligheten ut genom fönstret.

Cisco Webex har sedan länge nyttjat så kallad end-toöend-kryptering för att skydda data både vid överföring och lagrin. Dessutom har de en säkerhetslösning i flera lager som hela tiden ser till att mota ovälkomna ”Ollar” i grind.

När allt större delar av arbetet sker via samarbetsverktyg, är målet nu att göra det enklare än någonsin att skydda sina verksamhetskritiska resurser.
– Bilden många har av cybersäkerhet är att det är krångligt, och att säkerhetsåtgärder gör användarupplevelsen mer tidsödande. Nu visar vi återigen att så verkligen inte behöver vara fallet, säger Henrik Bergqvist, ansvarig för cybersäkerhet på Cisco i Sverige.

Det nya säkerhetspaktet ska vara enkelt att lägga till en befintlig prenumeration och består av en fullversion av Cisco Cloudlock CASB for Webex Teams och en avancerad molnbaserad anti-malware-lösning från Cisco Talos ClamAV. Cloudlock CASB har stöd för DLP-policyer (Data Loss Prevention) som skyddar användare även när de delar material och samarbetar med andra utanför den egna organisationen.
– För att samarbete ska flyta på och fungera smidigt måste säkerhetslösningen vara tillräckligt bra. Det duger inte att bara kunna samarbeta med en viss typ av dokument, och begränsa möjligheterna för olika användare och nätverk. Med det nya säkerhetspaketet kan våra kunder känna sig trygga med att bygga kraftfulla och effektiva processer för samarbete i sina organisationer, säger Torsten Sagner, ansvarig för Collaboration på Cisco i Sverige.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!